Løypebeskrivelse

Merk at det kan bli endringer på løypen slik den er beskrevet under. Endringene blir i så tilfelle annonsert på løpsdagen.

Løypebeskrivelse for ungdomsløp og barneløp finnes lengre nede på siden.

Generelt

For å få plass til en trygg gjennomføring for alle deltagere, vil det bli bølgestart, dvs at startende vil bli delt i så mange grupper som som nødvendig, som starter med 5 minutters mellomrom.
Alle deltakere får utdelt badehette som skal benyttes. Våtdrakt anbefales, men er ikke påkrevd med mindre vanntemperaturen er under 14 grader. Ved vanntemperatur over 22 grader er det ikke tillat med våtdrakt. Svømmedelen vil være markert for alle distanser med bøyer i vannet.

Skiftesone:

 

Voksenløp

Svømmedel – 750 meter:

Svøm rundt øyen og den gule bøyen. Kart over svømmedelen kan sees her:

Skjermbilde 2014-07-01 kl. 22.51.29

Sykkeldel – 20km:

Sykkeltraseen går fra Roklubben, opp en bakke og ut på Ulvenveien. Heretter følger den veien sør til man krysser en bro og tar til høyre på Strøneveien. Ved snuplass returnerer man samme vei tilbake til mål. Løypen vil være tydelig markert, og det vil stå løypevakter iført refleksvest som viser retning.

Skjermbilde 2014-07-01 kl. 22.53.25

 

Fra høydeprofilen så kan man se at løypen er relativt flat, men det er likevel en krevende løype side det er mye opp og ned:

høydeprofil-sykkel

 

Løpedel – 5km:

Ut av skiftesonen løper man på grusveien på motsatt side av sykkelutgang. Her følger man grusvei, markert med bånd før man tar ut på fortau ved siden av sykkeltraseen og løper dernest til vending ved Ulvensletten. Det vil være løypevakter ved vending og i løypedeler som kan være uklar.

Skjermbilde 2014-07-01 kl. 22.54.25

 

Ungdomsløp/Para

Svømmedel – 350 meter:

Start fra stranden og svøm rundt den gule bøyen før du returnerer til stranden.
Kart over svømmedelen kan sees her:

svømming-ungdom

 

Sykkeldel – 10km:

Sykkeltraseen går fra Roklubben, opp en bakke og ut på Ulvenveien. Heretter følger den veien sør til vending like etter veikrysset ned til Askvik kai. Retur samme vei tilbake til mål. Løypen vil være tydelig markert, og det vil stå løypevakter iført refleksvest som viser retning.

sykling-ungdom

 

Løpedel – 2,5km:

Ut av skiftesonen løper man på grusveien på motsatt side av sykkelutgang. Her følger man grusvei, markert med bånd før man tar ut på fortau ved siden av sykkeltraseen og løper dernest til vending ved Ulvensletten, like før Os Aeroklubb sin flystripe. Det vil være løypevakter ved vending og i løypedeler som kan være uklar.

løping-ungdom

Barneløp

Løypen på barneløpet vil variere med alder på barnet. Vi er ikke nøye på om hele løypen blir tilbakelagt, men det er viktig at barnet holder seg på løypen. Det er tillatt med følge for de minste barna.

Svømmedel:

Svømmingen foregår på grunt vann ved stranden og bort til flytebryggen.

Sykkeldel:

Sykkeltraseen går fra Roklubben, opp en bakke og ut på gang- og sykkelvei langs Ulvenveien. Vending ved Os Aearklubb sin flystripe eller før dersom man ønsker det. Retur samme vei tilbake til mål. Løypen vil være tydelig markert, og det vil stå løypevakter iført refleksvest som viser retning.

sykling-barn

Løpedel:

Løping for barna foregår på grusveien i skogen ved Ulvenvatnet.

løping-barn